Kőbányai Pedagógiai Napok a Kadában

  1. március 6-án a Kőbányai Pedagógiai Napok keretében kiváló színvonalú bemutató órákon és előadások vehettek részt a kerület pedagógusai iskolánkban.

Négy kollégánk vállalkozott arra, hogy az érdeklődő pályatársaknak egy kis ízelítőt adjon tudásából, munkájából.

A nap első felében nagy érdeklődéssel övezett órákat tartottak testnevelőink.

Dr. Máthéné Jassó Anikó a 7. a osztállyal  Fitness a testnevelés órán” címmel, míg Kerekes Barna  TE mentortanár kollégánk „Változatos sporteszköz használat az általános iskolai motoros képességfejlesztésben” címmel a 7.b osztály bevonásával tartották meg foglalkozásaikat. Jassó Anikó óráján a pörgős zene és a ritmusos koreográfia biztos sikert aratott a látogatók körében. Kerekes Barna a foglalkozásán olyan széles spektrumát mutatta be a testnevelés órán használható eszközöknek, amely több vendég elismerését kivívta.

A bemutató órák után került sor az „Év testnevelője” díj átadására is.

Ugyancsak a délelőtt folyamán került sor a 3. b osztályosok projektzáró bemutató óráira Törökné Kis Gyöngyi és Draskovich Gabriella vezetésével. Ez a csoportunk már rutinos „projektező”. Barangoltak többek között már a csokoládé, a népművészet, a víz, a tök, a madarak, az egészséges életmód témakörében… A mostani projektjük témájául  a méhek világát választották.

A délután újabb programot hozott, újabb vendégekkel. Ezúttal egy projektet bemutató -vetítéssel egybekötött - előadást lehetett meghallgatni. Valentinné Hedvich Beatrix osztotta meg ötleteit, tapasztalatait a Farsang témakörében a 4.b osztállyal februárban megvalósított projektjéről.

Köszönjük kollégáinknak, hogy mindennapi munkájuk mellett sok energiával, odaadással felkészültek a bemutatókra, és továbbadták tudásukat! A sok megtisztelő visszajelzés arról tanúskodott, hogy akik eljöttek a Kadába, mind pozitív élményekkel gazdagodtak!

Köszönjük diákjainknak is a lelkes együttműködést, a példamutató hozzáállásukat!

Hajrá Kada, hajrá kadások!!!